dinsdag 19 januari 2010

Nigeria: Weer religieus geweld in stad Jos

De Nigeriaanse stad Jos is opnieuw het toneel van geweld tussen moslims en christenen. Zondag zijn tijdens onlusten ten minste twaalf mensen gedood. In de dagen daarna zouden meer mensen om het leven zijn gekomen. Sommige bronnen spreken inmiddels van meer dan veertig doden. Of het om christenen of moslims gaat, is onbekend.

Medewerkers van Open Doors melden dat de situatie de afgelopen dagen is verslechterd. De spanning is nog niet uit de lucht. Er zijn voortdurend geweerschoten te horen in de stad en enkele medewerkers hebben hun huizen moeten verlaten. De politie zegt de huidige situatie onder controle te hebben. Er zijn 35 mensen aangehouden in verband met het geweld. Er is een avondklok ingesteld om de rust te bewaren.

Het geweld begon op zondag, toen moslimjongeren christenen zouden hebben aangevallen die bijeen waren in een kerk. Er zijn regelmatig spanningen tussen moslims en christenen in Jos. In het verleden kwam het vaker tot een geweldsuitbarsting. In november 2008 vonden meer dan 100 christenen de dood en gingen 40 kerken in vlammen op en ook in februari en juli 2009 ging het mis.
  • Bid dat God ingrijpt in deze gespannen situatie en bid dat er een einde komt aan het geweld.
  • Bid dat mensen zich niet laten meeslepen door elkaar om opnieuw wapens te grijpen.
  • Bid ook dat de autoriteiten in staat zijn om de situatie onder controle te houden.
Bron: Open Doors Gebedsnieuws

Geen opmerkingen: