maandag 20 september 2010

De grootste mythe aller tijden

De grootste mythe aller tijden: durf jij ze te testen?

Ken je de MythBusters? Het grappige team slimme en handige wetenschappers van DiscoveryChannel die al hun intellect gebruiken om allerlei mythes te onderzoeken. 


Als ik dat soort deskundige en spitsvondige onderzoekers bezig zie, stel ik me deze vraag:

Durven de MythBusters de ultieme mythe testen?

De grootste mythe die bestaat en die de hele wetenschappelijke wereld begoochelt, is de theorie die beweert dat de meest gesoffisticeerde systematiek die er bestaat, zoals een levende cel, is ontstaan zonder enige hulp van een ontwerper.

De vraag die je moet stellen om de mythe van evolutie te testen, is:

kan een volmaakt functionerend mechanisme ontstaan zonder de hulp van een ontwerper?

Natuurlijk zullen ze deze superpopulaire en alom verheerlijkte  mythe niet durven testen. Dat gaat tezeer in tegen de manipulatie van de overheersende machten, die mensen verbiedt dat soort vragen openbaar te stellen. Ze zouden namelijk onherroepelijk als resultaat krijgen dat de mythe ontkracht wordt en het logische besluit zou zijn dat er dus wetenschappelijk gezien een ontwerper moet bestaan die de systematiek op aarde heeft geschapen.

Maar dat soort wetenschappelijke bevindingen worden door slechts weinig wetenschappers erkend (simpelweg omdat ze een Ontwerper als oorsprong per definitie niet acceptabel vinden). De eerlijke onderzoekers en denkers die deze logische realiteit aantonen worden dan ook meteen als godsdienstfreaks uitgescholden. Zo legt men hen meteen het zwijgen op.

Toch is de simpele en bloednuchtere realiteit dat zelfs iemand met slechts een heel klein beetje verstand weet dat geordende systemen nooit zonder ontwerper kunnen ontstaan.

Goed werkende mechanismen komen nooit tot stand zonder intelligentie. Elke technicus weet dat maar al te goed.

Toch interessant dat mensen die zo slim zijn in het testen van de meest uiteenlopende (en vaak bespottelijke) mythes, en die laten zien hoe helder en logisch ze kunnen nadenken bij het onderzoeken van de realiteitswaarde van allerlei beweringen, tegelijkertijd heel hun leven en heel hun kijk op de wereld en de zin van het leven laten afhangen van een mythe die zo onvoorstelbaar absurd is.

Doe het zelf maar eens: laat maar eens zien dat een volmaakt en geraffineerd systeem kan ontstaan zonder dat jij je er met je intellect mee moeit. Ik wens je uitzonderlijk veel geluk (en de eeuwigheid aan geduld) toe!

Wetenschappers proberen al meer dan honderd jaar aan te tonen dat leven zonder invloed van intelligentie is ontstaan. Het is ze nog steeds niet gelukt... Ondanks al hun gecombineerde intellect.

Overigens: zelfs MET inzet van al hun intellect, kennis en mogelijkheden slagen ze er niet in om leven uit dode materie te doen ontstaan.

Hoeveel absurder kan het nog worden?

Het gecombineerde superintellect van 's werelds beste wetenschappers kan geen leven doen ontstaan, maar ze roepen wel heel hard met zijn allen dat het leven op aarde wel door stom toevallige invloeden en zonder enige invloed van intelligentie ontstaan is.

Vreemde wereld waarin we leven he...

Bron:
David Sorensen
Http://www.godisecht.com

Geen opmerkingen: