donderdag 29 januari 2015

Niger: ‘Moslims we houden van jullie’

“Elke christen in Niger roep ik op om te vergeven en te vergeten. Om alle moslims lief te hebben met heel hun hart, te volharden in geloof en Christus lief te hebben als nooit tevoren,” zegt pastor Sani Nomau uit de stad Maradi. Zijn kerk werd twee weken geleden in brand gestoken, evenals nog zeker 71 andere kerken en zeven christelijke scholen.

Ook werden ruim dertig huizen van christenen, winkels en voertuigen van christenen door brand vernield. Ten minste tien mensen, onder wie drie christenen, kwamen om het leven. Het geweld begon tijdens een demonstratie van honderden moslims in de stad Zinder. Ze demonstreerden tegen een cartoon van de profeet Mohammed in het Franse weekblad Charlie Hebdo. Vanuit Zinder verspreidde de woede zich over de rest van het land.

“Ik smeek de christenen om alle moslims in Niger te zien als onze broers en zussen. Dit zeg ik terwijl de tranen over mijn wangen lopen. Hoewel waar we doorheen gaan erg moeilijk is, zijn we Gods kinderen en mensen van vrede”, vervolgt pastor Sani. “We moeten onze vervolgers liefhebben. De Here God zal ons kracht geven in deze moeilijke tijd. Moslims in Niger, we houden van jullie met de liefde van Christus.”

• Bid voor de christenen die door het geweld iemand verloren hebben, of hun huis zijn kwijtgeraakt.
• De aanvallen hebben veel angst gezaaid onder de christenen. Bid om Gods bescherming voor de christelijke gemeenschap.
• De radicale islam is in opkomst in Niger. Bid dat extremistische moslims de Here Jezus leren kennen en zich bekeren van hun kwade wegen.
Bron: www.opendoors.nl

Geen opmerkingen: