donderdag 4 juni 2015

Soedan: Vonnis Soedanese voorgangers uitgesteld

Twee voorgangers uit Zuid-Soedan zitten nog steeds gevangen in Khartoem. Hun rechtszaak werd deze week uitgesteld. De predikanten Yat Michael en Peter Yen worden beschuldigd van verschillende overtredingen, waaronder het openbaar maken van officiële informatie en het creëren van onvrede in de samenleving. Daarnaast zouden ze de grondwet hebben overtreden. Hier zou de doodstraf op kunnen staan.

Michael en zijn vrouw waren in december 2014 samen met hun kind voor medische hulp naar Khartoem, de hoofdstad van Soedan, gereisd. Michael was gevraagd om tijdens dit bezoek op 21 december te spreken in een kerk. Hier werd hij opgepakt door de geheime dienst. Zijn kleding en persoonlijke spullen werden in beslag genomen.

Yen werd op 11 januari gearresteerd toen hij meer informatie vroeg over de arrestatie van zijn collega. Op 19 mei zou de hoorzitting plaatsvinden, maar deze is twaalf dagen uitgesteld. Op 31 mei zal de rechter een uitspraak doen.

De kerk in Khartoem stond al langere tijd onder druk van de overheid en is eind december voor het grootste gedeelte vernield. De Minister van Religieuze Zaken, Shalil Abdullah, heeft gezegd dat de autoriteiten geen toestemming zullen geven voor het bouwen van nieuwe kerken.

- Bid dat de Here God de rechter zal leiden zodat Michael en Yen vrijgelaten worden.
- Bid dat Michael en Yen kracht ontvangen om in deze moeilijke situatie op de Here God te
vertrouwen en bid dat hun geloof standvastig blijft.
- Bid dat de regering van Soedan weer toestemming zal geven voor het bouwen van kerken.

Bron: www.opendoors.nl

Geen opmerkingen: