donderdag 10 november 2011

Syrië: ‘Bid alstublieft voor ons, we hebben gebed nodig’

De situatie in Syrië wordt steeds grimmiger. “De revolutie is daar nog in volle gang. Het land is in rep en roer. De meeste demonstranten hebben een radicaal-islamitische achtergrond. Regelmatig klinkt in het land de oproep dat het land 100 procent geradicaliseerd moet worden”, zei veldwerker Stefan afgelopen zaterdag op de Open Doors-dag.

Zo voelen christenen in de stad Homs zich steeds meer bedreigd. Een voorganger uit Homs vertelt dat, nu het leger uit de stad is weggetrokken, bewapende burgers de straten op gaan. Voornamelijk radicale soennieten maken de dienst uit. Alle inwoners worden ondervraagd en moeten hun identiteitskaart laten zien. Syrië is het land van de soennitische moslims, wordt tegen christenen en andere minderheden gezegd. Een gelovige in Homs vertelt dat er in het geweld al twee christenen zijn omgekomen.

Veel christenen vinden de huidige situatie een nachtmerrie. Het is voor hen niet veilig om naar buiten te gaan. Zo werd een voorganger uit Homs bedreigd door radicale soennieten. Volgens de moslims had de voorganger informatie doorgespeeld naar de regering. De voorganger vluchtte weg, uit angst voor zijn leven. De Kerk in Syrië staat onder druk en vraagt om ons gebed: “Bid voor de situatie hier. Syrië heeft veel gebed nodig”.

  • Bid voor de veiligheid van christenen in Homs en andere steden waar de soennieten de macht proberen over te nemen.
  • Bid voor de voorganger die moest vluchten. Bid om bescherming voor hem.
  • Christenen in Syrië vragen om gebed. Bid dat de situatie in het land verandert en dat er een regering komt die oog heeft voor de christenen. 
Bron: www.opendoors.nl

Geen opmerkingen: