Mijn Heiland Jezus Christus. Aan Hem komt alle eer toe! Hij die was die is en... die KOMT!
zaterdag 19 november 2005
Atoomdreiging Israel vanuit Iran
GOTTINGEN/TEHERAN - De internationale mensenrechtenorganisatie 'Geselschaft fur bedrohte Volker' in het Duitse Gottingen vreest dat Iran een atoomaanslag op Israel zal plegen.
Dat maakte zij bekend naar aanleiding van recente uitspraken van de president van Iran, Mahmud Ahmadinedschad. Die verklaarde op 26 oktober dat Israel "van de kaart geveegd" moet worden. Verder noemde hij het bestaan van het land "een nederlaag en een vernedering voor de Islamitische wereld." Ook zei hij: "Er is geen twijfel dat de nieuwe golf (van aanslagen, red.) in Palestina deze schandvlek van het gezicht van de islamitische wereld zag vegen." Woordvoerder Tilman Zulch roept op de dreiging vanuit Iran zeer serieus te nemen. "Met de opbouw van zijn atoomindustrie krijgt Iran een middel in handen voor een aanslag op Israel." Info: www.gfbv.de
Laten we bidden voor Gods volk!
zaterdag 24 september 2005
zondag 4 september 2005
Nadenkertje...
Als Gods genade niet van ons hoofd naar ons hart zakt, blijven we wettisch en oordelend leven.Dus denk er maar rustig overna... (in gebed)
vrijdag 26 augustus 2005
C-Cards.nl - Christian e-cards for everyone!
donderdag 25 augustus 2005
Bible, wat betekent dat ook al weer...
B = Basic
I = Instructions
B = Before
L = Leaving
E = Earth
Wat een prachtige toekomst hebben we toch eigenlijk wanneer we Jezus aannemen als onze verlosser. We kunnen Hem o.a. leren kennen door die "basic instructions"
De Here zij geprezen!
donderdag 11 augustus 2005
Vluchten of verlangen
Totdat Hij komt, Maranatha. Jezus, kom spoedig. Uitspraken, oneliners, die op muren binnen en buiten kerken staan geschreven. Uitgesproken verlangens die te horen zijn in preken, studies of persoonlijke gesprekken. Meestal bedoeld als een bemoediging: houd vol, het beste komt nog!
Vluchten of verlangen
Het is zeker waar dat er iets geweldigs in het vooruitzicht ligt en dat we nog op aarde levend, ons daarop mogen voorbereiden, zodat we 'klaar' zijn als Hij komt. Toch wordt er ook wel eens iets anders bedoeld.
Christenen die het leven als ondraaglijk ervaren, in hun leven weinig perspectief zien, zien ook uit naar Zijn komst. Maar hun motivering heeft meestal meer te maken met verlost te zijn van hun leed dan met het zien van Jezus.
Een depressieve jonge vrouw ontdekte dit ook: "Ik voel me al maanden depressief. Ik ga niet naar college. Wat heb ik daar te zoeken? Wie zit op mij te wachten? Wanneer ik dan weer in zo'n zwart gat zit te kijken, denk ik: 'Kwam de Here Jezus maar terug.' Heel lang heb ik gedacht dat het beter was om dit te denken dan te denken: Ik maak een eind aan mijn leven. Sinds kort zijn mijn ogen opengegaan. Het is hetzelfde. Het is een christelijke variant op zelfmoordgedachten."
Ja, maar het is toch een bijbelse opdracht, Hem te verwachten? Inderdaad, maar daar gaat het mij ook niet om. Het gaat me in dit vraagstuk om twee punten. Kijk nog eens naar je motieven en blijf uitzien. Niet alleen om van je ellende verlost te zijn, maar vooral om Hem de glorie en de eer te brengen. De erkenning - het is hetzelfde - kan ons milder maken naar mensen die ook die gedachten kennen, maar het alleen anders noemen. Dus daag je lotgenoot, die het anders zegt maar hetzelfde denkt, uit om mee te gaan. Niet om samen te vluchten, maar om verlangend uit te zien naar je Maker, om te ontdekken dat je er toe doet.
Bert Reinds
Zeven misvattingen over aanbidding
In de serie ‘Waarom aanbidding?’ worden aan Bob Fitts zeven misvattingen over aanbidding voorgelegd. Hij reist als spreker en aanbiddingsleider binnen de zendingsorganisatie Youth With A Mission de wereld over om bijbels onderwijs te geven over aanbidding.
Misvatting 1: ‘Evangelisatie is belangrijker dan bijbelse aanbidding’
„Als je kijkt naar de grote lijnen in de Bijbel, zie je Gods handelen met de mens. Dat begon al bij de schepping en Zijn verlangen om een persoonlijke, intieme omgang met de mens te kennen. Daarvoor zijn we geschapen. Het aanbidden van God is onze reactie op Hem, een manier van inhoud geven aan die relatie en een respectvol eerbetoon aan de Allerhoogste. Aanbidding is in wezen een vorm van bidden, als je uitdrukking geeft aan wat er in je hart leeft aan bewondering voor Hem. Veel aanbiddingsliederen zijn in wezen een uitroep naar God of een lofuiting van Wie Hij is. Natuurlijk is evangeliseren belangrijk, maar het is niet het eindresultaat. Dàt is die persoonlijke omgang tussen een mens en God. Evangelisatie is een middel om dat te bereiken. Maar de reden dat Jezus stierf, is dat we in een persoonlijke verhouding tot God de Vader kunnen staan. Dat geeft ons alle reden om Hem te aanbidden. De Nieuw-Testamentische, uit het Grieks vertaalde, letterlijke betekenis van het woord aanbidding – proskuneo - is: kussen. Dat woord wordt ook gebruikt als een hond zijn baasje begroet: hij likt diens hand. Een teken van trouw, adoratie en relatie.“
Misvatting 2: ‘Aanbidding is hetzelfde als zingen’
„Het moge duidelijk zijn dat je zingend kunt aanbidden, maar aanbidding is meer een zaak van je hart dan van je stem en muziek. In het gesprek met de Samaritaanse vrouw stelde ze Jezus de vraag: ‘Hoe moeten we aanbidden en waar?’ Jezus sprak met haar niet over muzikaliteit. Het gaat om het uiten van onze liefde tot God. Daarvoor moet je beseffen Wie Hij is en wat Hij voor je gedaan heeft. De Bijbel roept ons daar ook toe op: ‘Zingt de Here een nieuw lied’, bijvoorbeeld. Zingen is een aspect van aanbidding. Maar je kunt je aanbidding en liefde naar God ook uiten als je niet kunt zingen. Het is een unieke individuele expressie van een relatie tussen een mens en God.“
Misvatting 3: ‘Aanbidding is uitsluitend voor emotionele, spontane en muzikale mensen’
„In het Oude Testament wordt ons al voorgehouden om de Here God lief te hebben met geheel ons hart, ons verstand, onze kracht en alles wat in ons is. De Psalmen spreken er zelfs over dat wij Hem lof kunnen offeren. De Bijbel leert ons niet: Zing de Here alleen als je een emotioneel persoon bent. Gods Woord spoort ons vaak aan om God te aanbidden. Daardoor zegt Hij eigenlijk: ‘Ik wil zo graag een relatie met je!’ Hoe zouden we Hem kunnen benaderen zonder Hem te aanbidden? Het is gebaseerd op liefde en niet op wetten. God heeft het Zelf mogelijk gemaakt door het bloed van Jezus. Als mensen zeggen dat aanbidding iets is voor emotionele mensen, heeft dat geen bijbels fundament. Als er alleen maar verondersteld wordt dat aanbidding uitbundig zingen is, begrijp je niet dat aanbidding is: Hem geven wat Hem toekomt, en dat is in de eerste plaats onszelf. Maar ook gehoorzaamheid is een vorm van aanbidding.“
Misvatting 4: ‘Aanbidding hoort binnen de zondagmorgendienst’
„Aanbidding is niet gekoppeld aan de kerkdienst. De Bijbel zegt dat we Hem vroeg in de morgen zullen ontmoeten met lofzangen. Lees de Psalmen maar. Vanuit de christelijke traditie zetten we de zondag daarvoor apart om dat gezamenlijk te doen en dat is op zich goed, maar het leven met God is bedoeld als een dagelijks gebeuren. Het is dus zaak om onze relatie met de Here levend te houden, tijd met Hem te besteden, om God lief te hebben. Als we dat gaan doen, eren we Hem en dat geeft ons weer de kracht om in het dagelijkse leven met Hem te leven. Het is als een vicieuze cirkel. Want Hem aanbidden, geeft ons kracht.“
Misvatting 5: ‘Jezus aanbidden te midden van zorgen of negatieve omstandigheden en gevoelens is overdreven en niet-realistisch’
„We kennen allemaal wel van die dagen waarop God zo ver weg lijkt. David wilde aanbidding van God daar niet afhankelijk van laten zijn: ‘O mijn ziel, wat buigt g’u neder, waartoe zijt g’ in mij ontrust; zoekt het oud vertrouwen weder: zoek in ‘s Hoogsten lof uw lust’, (Ps. 42 berijmd). Daarom ligt in het onderwijs over aanbidding het accent deels op offeren (‘Wie lof offert, eert Mij en baant de weg dat Ik hem Gods heil doe zien’, Ps. 50:23.) De eerste keer dat het woord aanbidding in het Oude Testament wordt gebruikt, is in Genesis 22: Abraham die Isaäk gaat offeren. Wíj zeggen dat Abraham in gehoorzaamheid de berg opging om te offeren, maar Abraham zei dat hij met Isaäk de berg opging om te aanbidden (vs. 5). Dat is uitermate moeilijk. Maar hij maakte de keuze om God te aanbidden met zijn gehoorzaamheid. Eenmaal boven op de berg voorziet God en leert Abraham dat gehoorzamen, offeren en aanbidden de toegang vormen tot Gods voorziening. Dat leert ons dat God aanbidden een levensstijl, een keuze is. Omstandigheden veranderen, maar de Here blijft altijd Dezelfde. Hij is voortdurend onze aanbidding waard. Het leven van een gelovige, van een aanbidder, moet gebaseerd zijn op geloof. Maar als je je realisme baseert op je gevoelens of op omstandigheden, of op zintuiglijke waarneming, kom je tekort. We kúnnen God niet behagen zonder geloof. Daar mogen we veel meer vanuit leren leven. Je kunt financiële noden hebben. Leven we dan vanuit wat onze bankrekening ons vertelt, of durven we te geloven dat God Degene is Die zal voorzien? God wacht tot we Hem leren durven vertrouwen en gaan handelen vanuit geloof. Hetzelfde geldt voor het aanbidden van Jezus. Laten we dat afhankelijk zijn van gevoel of omstandigheden, of eren we Hem op basis van Wie Hij is? Dan is er altijd reden om Hem te aanbidden. Niet-christenen hebben vijf zintuigen, christenen hebben er één extra: geloof (Hebr. 11:6).“
Misvatting 6: ‘Kerken kunnen (niet) groeien in aanbidding’
„Een kerk zal niet verder komen dan dat haar voorganger en oudsten haar leiden. Geestelijk leiderschap is een positie, gegeven om gelovigen vanuit God op te bouwen. Als een voorganger blijft bij tradities, en zich niet vrij voelt om zich met hart en ziel, met alles wat in hem is, uit te strekken naar God in aanbidding, zal dat ook zijn weerslag hebben in de gemeente. De leiders van een gemeente moeten er visie voor krijgen, wat het betekent om God gepassioneerd lief te hebben. Dat begint met het zetten van stappen in geloof, met persoonlijke, intieme omgang met de Here, biddend om een hart dat in brand staat uit liefde voor Jezus. Maar je kunt erin groeien door mensen te leren kennen die aanstekelijk christen zijn en die op een persoonlijke manier met God omgaan. Leer van hen hoe zij God zoeken en vereren. Durf daar eens kennis mee te maken en dat ook toe te passen in je gemeente op zo’n manier dat het acceptabel is. Er zijn natuurlijk verschillende muziekstijlen, maar de Here kijkt primair naar het hart. Er moet een verlangen (gaan) leven, om de Here (meer) te aanbidden. Bovendien is het goed om bijbelstudie te doen of themadiensten te houden rondom het onderwerp. We mogen gaan leren toepassen wat de Schrift er ons over zegt.“
Misvatting 7: ‘Er moet per definitie een aanbiddingsleider of een muziekteam in de gemeente werkzaam zijn om te groeien in aanbidding’
„Een goed voorbeeld doet goed volgen. We kunnen elkaar de goede kant mee opnemen. Dus iemand die er visie voor heeft en die in zijn leven laat zien dat hij zelf een volgeling en aanbidder van Jezus is, kan ons daarin voorgaan als hij ook het respect van de gemeente heeft om daarin voor te gaan. Maar laat er ook voor gebeden worden wie die taak op zich mag nemen.“
„God aanbidden zit in ons geestelijk DNA, want Hij heeft ons bestemd voor die verborgen omgang met Hem. Hoe zouden we Hem kennen zonder Hem te aanbidden? Daardoor gaan we meer op Jezus lijken. We groeien en veranderen naar Zijn beeld. In mijn eigen leven ben ik vrijmoediger geworden door te groeien in aanbidding. Mijn verlegenheid, mijn zelfgerichtheid en mijn faalangst zijn erdoor overwonnen. Wanneer Jezus in je leven centraal komt te staan, verander je en kom je tot je bedoelde bestemming.“
Hans van de Beek
Fotobijschrift: Spreker en aanbiddingsleider Bob Fitts
(c) copyright EO Visie
Teksten in italic zijn door mij gearceerd.
dinsdag 9 augustus 2005
e Christenen Christelijke webhosting
Jezus zegt: "Maar als de Heilige Geest op jullie neerkomt, zullen jullie kracht krijgen om de waarheid over Mij te vertellen aan de mensen in Jeruzalem en ook in Judea en Samaria. Zelfs tot in de verste uithoeken van de wereld." (Hand. 1:8)
Eindelijk is er een Christelijke hosting provider!!!
Een provider die de zelfde normen en waarden heeft als u!!!
Nadenkertje...
Men moet het kwaad met goed vergeldenUit EO Visie week 31-2005
en niet met geld vergoeden.
vrijdag 22 juli 2005
Tweakers.net - Software updates [ Naomi 2.5.20 ]
Dit is echt de moeite van het installeren waard.
Dit programma draait op de achtergrond mee en zodra het iets 'smerigs' ondekt wordt het desbetreffende programma gelijk uitgeschakeld. Werkt goed! Soms reageert het ook bij goede websites, maar dan moet je hem even uitschakelen met een wachtwoord.
Zo worden we beschermd voor alle smerigheid op internet...
Voor een NL-handleiding klik hier.
donderdag 30 juni 2005
De Heer kent je situatie!
Snel berichtje van Real Life - >
------------------------------
God zoekt mensen die wild willen zijn. Radicaal.
Zonder verstandelijke belemmeringen.
Mensen die helemaal gaan voor Hem.
Wil jij zo iemand zijn?
Breek doorheen alles wat je belemmert.
Breek door en wees iemand die Gods hart zoekt, boven alles.
God zoekt mensen die willen leven zonder de grenzen
die de meeste anderen hebben. Die door de beperkingen
heen breken, om Hem te kennen.
Durf anders te zijn. Durf God te zoeken.
Durf jezelf los te laten. Durf God te vertrouwen voor veel MEER!
Durf jezelf in Gods handen te leggen.
God zal je ervoor belonen.
Doen!
David Sorensen

Het was zo bemoedigend op dat moment en ook voor de momenten daarna. Ik mocht ervaren dat het inderdaad zo is dat Hij je situatie kent!
Misschien een beetje laat dat ik dit bericht post, maar ik vind het de moeite van het delen waard!
Dank u Heer!
woensdag 27 april 2005
Bevrijding van boze geesten
Als je twintig jaar geleden in de doorsnee Nederlandse kerk beweerde dat een christen onder invloed kan staan van boze geesten, werd je met argwaan bekeken. De laatste jaren verandert dat, zegt voorganger Wilkin van de Kamp. “We zien een kentering, een ontwaken. En dat is maar goed ook. Dat geeft ook ruimte voor de bevrijding van boze geesten.”
Veel vraag, weinig kennis
In het jaar dat hij in Aalten/Bocholt voorganger werd, begon hij ook met het schrijven van een handboek voor bevrijdingspastoraat, Geboren om vrij te zijn. Van de Kamp, die tien jaar geleden voor het eerst werd geconfronteerd met demonen tijdens het bidden voor iemand, heeft er veel studie en praktijkervaring in samengevat. “Ik spreek in mijn eigen gemeente bijna nooit over demonie,” zegt hij, “want je moet niet gericht zijn op de vijand, maar op Jezus, de Bevrijder. Maar omdat we merkten dat er weinig bijbelse kennis over dit onderwerp was en wel veel vragen, zijn we begonnen een paar keer per jaar een seminar te houden voor kerkleiders. De psychiatrie houdt zich niet bezig met de geestelijke wereld, terwijl veel problemen een geestelijke wortel hebben. De seminars en het handboek zijn bedoeld om kerken daarvoor toe te rusten.”
Gebonden christenen
Neil Anderson, schrijver van het boek De Bevrijder, stelt dat liefst vijfentachtig procent van de christenen in meer of mindere mate last heeft van demonische gebondenheid. In het minst erge geval houden demonen deze christenen vast in negatieve, zondige denkpatronen en blijft hun relatie met God moeizaam. In het ergste geval staan ze te boek als ‘psychiatrische gevallen’. Van de Kamp herkent niet het percentage, wel de realiteit. “De Bijbel spreekt van mensen die gekweld worden door boze geesten. Wat is kwellen? Ik denk elke vorm van dwangmatigheid, angst, fobieën – en die dingen komen onder ons veel voor. Wat wij verreweg het meeste tegenkomen onder christenen is enerzijds gebondenheid als gevolg van occulte activiteiten in het verleden of zelfs in het voorgeslacht, en anderzijds gebondenheid door seksuele onreinheid. Dat zijn de twee grootste probleemgebieden.”
De kracht van zonde belijden
Dat er zoveel gebondenheid is onder christenen in Nederland, komt volgens Van de Kamp niet alleen maar door gebrek aan kennis, maar meer nog door gebrek aan openheid in de kerken. “Gebondenheid viert hoogtij waar zonden onbeleden blijven. Want waar onbeleden zonde is, claimt de duivel terrein. Zodra we die zonde belijden en dat terrein van ons leven openlijk aan Jezus overgeven, moet de duivel wel wijken; hij verliest er zijn recht op. De kracht van het belijden van zonden is dus gigantisch. Maar hoeveel gebeurt het in onze kerken en gemeenten? Hoe vaak is er gelegenheid voor, hoe vaak word je ertoe uitgenodigd? Hoe vaak passen we dit eenvoudige principe toe in ons pastoraat, het uitnodigen van mensen om hun zonden te belijden? Wat je vaak ziet in onze kerken is een enorme schaamte of angst, waardoor we alles maar onder het deksel houden. En daarmee behoudt de duivel zijn grip.”
De mate waarin gemeenteleden hun zonden belijden aan God en aan elkaar is bepalend voor de vrijheid in die gemeente, zegt Van de Kamp. “Jakobus zegt niet voor niets, ‘Belijdt daarom elkander uw zonden en bidt voor elkaar, opdat gij genezing ontvangt’. Het is één ding om je zonden in stilte aan de Heer te belijden, maar belijden aan elkaar is ook fundamenteel. We schuiven dat ten onrechte weg.”
Het begint bij kerkleiders
‘Ik was bekeerd, maar niet bevrijd’
Henk, nu 48, een reus met een stoppelbaard en zachte, grijsblauwe ogen, kijkt uit het raam van zijn pasgekochte Almelose woning. “In de jaren dat het zo slecht ging, heb ik alles geprobeerd. De Riagg, de huisarts, maatschappelijk werk, tablettenkuren. Maar niks hielp. Van de wao kwam ik in de bijstand, we moesten zelfs ons huis verkopen. Toen zei een buurvrouw: ‘Je moet ‘t zoeken in de Bijbel, bij God’. Ik riep, ‘Mens, schiet op met je Bijbel!’ Maar het bleef knagen. Die weg had ik nog niet geprobeerd.”
Getroffen door twee bijbelteksten die hij las, zocht Henk een gemeente op. Een paar weken later gaf hij thuis, op zijn knieën, zijn leven aan Jezus. “Ik wist gewoon: dit is ‘t. Na al die therapieën had ik eindelijk de waarheid gevonden. Maar ik was nog lang niet vrij.”
Demonen
Henk ging op therapeutische basis werken, maar het leven bleef een kwelling. “Ik hoorde steeds: ‘Als je je bekeert, word je nieuw’. Maar bij mij werkte het niet, wat ze ook zeiden of baden.”
Een tijd later ontmoette Henk iemand met een soortgelijke ervaring. “Hij vertelde over demonen die je kunnen beheersen, ook als je al christen bent. Ik dacht meteen: ‘Ha, ik ben dus toch niet gek!’”
Jaren gleden voorbij. De Beltmans leerden meer over Jezus en Zijn macht over boze geesten. Verdere omzwervingen brachten hen rond 2000 in de Euregio Christengemeente in Aalten. “Na een paar gesprekken vroegen ze of ze met mij een bevrijdingssessie in mochten gaan. Omdat ik door God was voorbereid, twijfelde ik geen seconde. Het ging in goed overleg en in alle rust. Het voelde alsof er allerlei soldaten uit mijn binnenste op het matje werden geroepen. Eén voor één, totdat uiteindelijk ook de hoofddemon er was. Toen zijn ze er allemaal in Jezus’ naam uitgestuurd.”
Sissen als een slang
Marita: “Het was best eng, want je begon te schuimbekken, te sissen en te kronkelen als een slang.” Henk: “Bij het overlijden van m’n oma was exact hetzelfde gebeurd. Ik was bij haar in haar laatste uur, als enige. Achteraf weet ik dat er toen een demon van haar naar mij is overgegaan. Door een aantal traumatische ervaringen in mijn kinderjaren had ik helemaal geen bescherming.”
Marita’s huivering was gauw verdwenen toen ze het resultaat zag. “Het eerste dat opviel, waren z’n stralende ogen.” Henk: “Ik had al jaren niet meer in de spiegel gekeken, want ik zag altijd alleen maar een lelijk, oud gedrocht. Maar nu zei de voorganger: ‘Henk, kijk in de spiegel en prijs de Heer’. En toen zag ik het zelf. Ik was vrij.”
In de nieuwe vrijheid
Henk en Marita zien bevrijding niet als een ‘instant oplossing’. “Het heeft jaren geduurd eer we eraan toe waren. En ook daarna moet je in die nieuwe vrijheid leren wandelen.” Marita: “Maar je ging al gauw heel anders functioneren. In het gezin pakte je voor het eerst verantwoordelijkheden op. Op je werk ging het ook steeds beter.” Henk spreidt z’n armen en glimlacht. “Een half jaar geleden ben ik nota bene zelfstandig bouwkundig adviseur geworden! De onzekerheid vliegt me heus nog wel eens aan. Maar als je zo je eigen verhaal terughoort, word je stil van wat de Heer allemaal gedaan heeft.”
• Bevrijdingspastoraat, Joost Verduyn
• Zij zullen boze geesten uitdrijven, Derek Prince
• Demonen eruit in Jezus’ naam, Mensen worden bevrijd, W.C. van Dam
- Geestelijke strijd, redactie M.J. Paul
Voor meer informatie over het seminar ‘Geboren om vrij te zijn’, zie
www.bevrijdingspastoraat.nl
Auteur: Stephan Teeuwen
zondag 17 april 2005
Tien vragen over occultisme
In de bijbel heet occultisme vaak ‘afgoderij’. Romeinen 1:19-25 laat zien dat die afgoderij steeds voortkomt uit een door trots en misleiding verziekte geest; die geest verkiest duistere praktijken boven God, aanbidt de schepping in plaats van de Schepper, en vervalt in lichamelijke onreinheid in plaats van het ‘goddelijke’ te vinden. Deze vier zaken zijn nog steeds kenmerkend voor het occulte.
Als een niet-gelovige in je omgeving met het occulte in aanraking dreigt te komen, kun je hem of haar misschien lastig overtuigen van de gevaren. Toch kun je veel schade voorkomen. Wellicht is hij/zij op zoek naar innerlijke rust of zingeving en dus ontvankelijk voor wat je vertelt over Gods liefde. Je kunt goede lectuur aanreiken, een boek of videoband met een getuigenis. En vergeet niet dat gebed je sterkste wapen is: bid om bescherming en verlossing en vraag medegelovigen je bij te staan.
Fictie
• De duisternis aanwezig, Licht door de duisternis, Frank Peretti
• Brieven van heer Foulgrin, Het Ishbane complot, Randy Alcorn
• Het veritas conflict, Nachtschade, Shaunti Feldhahn
• Brieven uit de hel, C.S. Lewis
Non-fictie
• De Bijbel
• Vijanden die tegenover ons staan, Derek Prince
• Harry Potter en de Bijbel, Richard Abanes
Websites
• www.bevrijdingspastoraat.nl
• www.ronduit.nl
• www.bijbelenonderwijs.nl
• www.stilletijd.nl
• www.aciweb.nl
• www.adios.nl
• www.cleansingstream.nl
De duivel als slimme ‘webmaster’
Je kunt tegenwoordig bijna geen website meer bezoeken op internet of er wordt een cookie of zelfs spyware in je computer geplant. Eén klein klikje op het domein van een slimme webmaster is genoeg voor hem om je aan de haak te slaan. Zo werkt de duivel ook. Zodra je zijn domein betreedt, al is het onbewust, krijgt hij grip op je leven. Ingangen waarachter hij op de loer ligt, zijn onder meer:
• Alle vormen van moedwillige, onbeleden zonde ;
• Alle vormen van hekserij en toverij
• Alle vormen van waarzeggerij en toekomstvoorspelling: glaasje draaien, geesten oproepen, horoscopie, tarotkaarten, handlezen et cetera;
• Alle vormen van magie, waarbij rituelen worden gebruikt om gebeurtenissen te beïnvloeden;
• Bewustzijnsverruimende middelen (ook softdrugs);
• Pornografie en andere vormen van seksuele onreinheid;
• Lectuur, films, muziek en websites met occulte elementen;
• Sommige vormen van verslaving.
Zodra je je op dit soort terreinen begeeft, ook als christen, krijgt de duivel toegang tot je leven. En als hij eenmaal een voet tussen de deur heeft, krijg je hem er in je eentje niet meer uit. Geen wonder dat God ons in de Bijbel indringend waarschuwt: ‘Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist’ (Efeziërs 5:11). Dat ontmaskeren begint met de erkenning dat er maar Eén is Die de duisternis en de duivel volledig kan doorzien en Die jou ervoor kan behoeden of uit kunt bevrijden: Jezus Christus, ‘het licht voor de wereld’ (Johannes 8:12). Alleen als je je leven aan Hem toevertrouwt, kan Hij je leiden ‘langs veilige paden’ (Psalm 23:3) en je redden ‘uit de greep van het kwaad’ (Matteüs 6:13).
Auteur: Stephan Teeuwen (EO-Visie nr. 15-2005)
zondag 27 maart 2005
Paasdienst in WRZV-hallen bij de VEZ
Het was een mooie Paasdienst! We hebben genoten van het zingen, mime-spel, prediking, enz.
Ook het moment dat Maria en ? door de zaal liepen en zeiden dat Jezus was opgestaan en de blijdschap daarbij en dat we dat (moeten) mogen doorvertellen en dat ze dat ook deden door mensen in de zaal aan te spreken met “Halleluja, heeft u het al gehoord JEZUS LEEFT!, AMEN!”.
Maar Jezus ging naast hem zitten en sloeg Zijn arm om hem heen.
zondag 20 maart 2005
Orlando Bottenbley in de VEZ!
Vandaag was Orlando Bottenbley in de VEZ! Was ontzettend druk. Allemaal 'fans' van (H)hem denk ik.
Hij had het over hoe de gemeente de etalage is voor de mensen om ons heen. Zoals een schitterend opgemaakte etalage je als het ware naar binnen kan trekken doordat je nieuwsgierig wordt, zo zou ook de kerk/gemeente er uit moeten zien. Wat daarbij erg belangrijk is hoe je als gemeente er uit ziet. Hij liet een schitterende bos rozen zien. Was echt een mooi bosje, had het bosje voor mijn vrouw kunnen meenemen...
Echter dat bosje schitterende rozen was DOOD! Het zag er zo mooi uit en het was DOOD! Waarom? Omdat het was afgesneden van zijn/haar wortels! Zo kan het ook de gemeente vergaan. Van buiten ziet het er mooi uit, maar als de verbinding met God er niet is dan...
Verder mocht onze Lisa samen met alle andere kinderen van groep 1-2 op het podium een mooi lied zingen.
maandag 14 februari 2005
Hoe stucwerk een 'levenswerk' wordt...
Jezus is nu ALLES! Zo is Jezus ook bij mij als ik een ruw en lelijk stukje van ons huis wil glad strijken. Zo ging ik als eerste mij voorbereiden...
Naar BigBoss voor het materiaal en wat stukken gereedschap. Voldoende gips, hoekprofielen, een spatel - of hoe dat ook alweer heten mag - en dan maar aan de slag. Op vrijdagavond de hoekprofielen eraan gelijmd. Hierdoor leg ik een goede basis voor een strakke rechte muur. Zonder deze hoekprofielen (Rots) valt het niet mee om een strakke gladde wand te krijgen. Het is zaterdagochtend, vroeg eruit (nou ja vroeg...). Met frisse moed ga ik beginnen met het maken van een emmer gips. Eerst water erin en daarna het gips. Niet teveel gips want dan wordt het erg droog en zeker niet te weinig want dan druipt het van de muur af rechtstreeks de woonkamer in. En het parket hoeft niet geegaliseerd te worden. Het wandje bestaat uit 3 kleine delen. Een soort u-vorm boven de gaskachel (lekker warm plekje in huis). Een smal stuk (aan voorzijde en in het licht) het grote stuk en nogmaal een smal stuk (aan achterzijde en een beetje in de schaduw). De eerste emmer met gips was voldoende voor het eerste stukje wand (aan voorzijde), want ik wilde eerst even kijken hoe het gaat. Ging goed. Zeker met voldoende licht (Licht)., dat is eigenlijk onmisbaar om goed te kunnen 'werken'. Het gips was wel snel droog, maar goed het was een klein stukje wand. Nu naar het grote stuk...
Voor dit grote stuk wand moest ik wel wat meer gips maken. Met mijn ervaring van het eerste stukje kon ik nu redelijk goed bepalen hoe de verhoudingen tussen water en gips lagen. Vervolgens het gips er maar weer opsmeren. Ging lekker makkelijk.
Wordt vervolgd (ooit)...
vrijdag 28 januari 2005
Mijn Heer Jezus
Daar gaat ie!