vrijdag 12 maart 2010

Christenen zonder pardon het land uitgezet

Marokko: 30 buitenlandse christenen zonder pardon het land uitgezet

De kinderen in het Marokkaanse weeshuis huilen hartverscheurend. Ze begrijpen niet waarom hun pleegouders hen verlaten. In de nacht van 6 op 7 maart werd hun slaap wreed verstoord. De Marokkaanse autoriteiten vielen in die nacht het christelijke weeshuis Village of Hope binnen. Ze doorzochten het hele pand, namen bezittingen en geld in beslag en gaven de 20 hulpverleners het bevel om binnen drie dagen het land te verlaten. Onder de hulpverleners bevonden zich zeven Nederlanders.

“Mijn kinderen renden huilend het huis uit. Ze schreeuwden naar me dat ik moest blijven. Ik wilde niet weg maar ik had geen keus”, zegt directeur Herman Boonstra van het weeshuis. Hij kon nog snel afscheid nemen maar veel andere hulpverleners kregen daarvoor niet de kans. Ze moesten gaan en krijgen hoogstwaarschijnlijk de kinderen, voor wie sommigen van hen al tien jaar zorgden, nooit meer te zien.

De inval kwam zonder enige waarschuwing vooraf. De autoriteiten geven als reden voor de inval dat de hulpverleners de kinderen zouden hebben willen bekeren tot het christendom. Het Village of Hope opende tien jaar geleden zijn deuren. Ze werkten altijd in alle openheid met de autoriteiten samen. In het weeshuis woonden 33 kinderen, voor wie de eigen ouders niet meer konden zorgen. Naast het team van Village of Hope zijn tien andere buitenlandse christenen sinds het afgelopen weekend het land uitgezet.

 *   Bid om troost voor de hulpverleners en voor de kinderen die ze zo plotseling hebben moeten achterlaten.
 *   Bid voor de toekomst van de Kerk in Marokko. De druk op christenen neemt toe, nu veel buitenlandse christenen het land uitgezet worden en lokale christenen scherper in de gaten gehouden worden.

Bron: Opendoors

Geen opmerkingen: