donderdag 25 maart 2010

Pakistan: Christen met bijl om het leven gebracht

Open Doors Gebedsnieuws

De zaken in de aardappelteelt gingen goed voor de Pakistaanse christen Rasheed Masih (36). Zo goed zelfs, dat een aantal islamitische boeren Rasheeds succes niet konden uitstaan. Christenen worden in Pakistan als tweederangsburgers gezien. Dat een christen het beter deed dan zij, kon in de ogen van de islamitische boeren niet.

De concurrentiestrijd bleef niet zakelijk. Het duurde niet lang voor geloof een rol begon te spelen. De moslims vonden dat Rasheed zich weer tot de islam moest bekeren. De druk die op hem werd uitgeoefend, nam steeds meer toe en mondde uit in doodsbedreigingen aan het adres van Rasheed en zijn familie.

Op 9 maart werd Rasheed met een list naar de boerderijen van een van de boeren gelokt. Rasheed werd opgewacht door zes mannen, gewapend met bijlen, ijzeren staven en knuppels. Rasheed werd zo zwaar mishandeld, dat hij ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Zijn lichaam werd gedumpt langs de kant van de weg.

Bid voor de nabestaanden van Rasheed. Zij worden met de dood bedreigd in een poging hun aanklacht in te trekken en een rechtszaak af te wenden. Er zijn zes mannen opgepakt, zij worden aangeklaagd wegens mishandeling en moord.
Bid dat politici en mensenrechtengroeperingen die opkomen voor de rechten van christenen, voet aan de grond krijgen in Pakistan. Bid voor hun werk om verandering te brengen in de situatie van christenen.


Bron: www.opendoors.nl

Geen opmerkingen: