donderdag 16 december 2010

Irak: 500 gezinnen op de vlucht deze Kerst

“De kerken in Bagdad zijn bijna leeg, op een paar oudere kerkleiders na. Zij vrezen dat Irak hard op weg is alle christenen te verliezen”, schrijft Bari, een christen uit de Irakese hoofdstad Bagdad. Een brandbrief. Meer dan 500 christelijke gezinnen zijn na het gijzelingsdrama in een kerk in Bagdad op de vlucht geslagen.

Eind oktober bestormden terroristen een kerkgebouw en schoten tientallen christenen dood. In de weken daarna werden op verschillende plekken nog meer christenen aangevallen. “Ondanks verzoeken om te blijven, ervaren de christenen dat ze geen toekomst meer hebben in dit land”, schrijft Bari.

Voor de gevluchte gezinnen wordt het Kerst in een vreemde stad, voor sommigen zelfs Kerst in een vreemd land. Met de vraag in hun achterhoofd: Hoe overleven we dit? Als we hier geen toekomst hebben, waar dan wel?

  • Wilt u bidden voor de christelijke gezinnen die op de vlucht zijn geslagen na de verschillende aanslagen? Bid dat ze een veilige plek zullen vinden.
  • Bid ook voor de gezinnen die rouwen, omdat ze in de aanslagen geliefden hebben verloren. Bid voor onze medewerkers die deze christenen bijstaan en traumazorg geven.
Geloven in Vrijheid: Verenigde Naties stemmen over resolutie

We vragen deze week ook uw gebed voor de stemming over de resolutie tegen godsdienstlastering. De officiële stemming wordt begin volgende week verwacht. Een meerderheid van de VN-lidstaten is vóór de resolutie. Velen van u zeiden ‘nee’ tegen de onderdrukking van godsdienstvrijheid. Wij willen graag dat de Verenigde Naties dat ook doen en tegen de resolutie stemmen.

  • Wilt u bidden dat de VN-vertegenwoordigers oog hebben voor de risico’s van deze resolutie en kiezen voor de bescherming van mensen, en niet van een religie?
  • Bid bovenal dat Gods wil gebeurt tijdens de stemming.
PS. Geeft u vervolgde christenen in deze decembermaand een cadeau? U kunt bijvoorbeeld een bijbel, training of zondagsschoolmaterialen cadeau geven.

Bron: Opendoors

Geen opmerkingen: