donderdag 2 december 2010

Malediven: Kleine groep gelovigen onder grote druk

Het zijn er niet meer dan een handjevol en ze belijden hun geloof echt in het diepste geheim. Deze week vragen we dringend uw gebed voor de kleine groep christenen op de Malediven. Ze hebben te kampen met grote problemen en druk van een islamitische samenleving. 

Drugs- en alcoholproblemen steken overal de kop op in de maatschappij van de Malediven. Ook de gelovigen hebben hiermee te kampen. Ze willen wel anders, maar geschikte hulp is vaak moeilijk te vinden en door de voortdurende druk en radeloosheid zien de gelovigen geen andere uitweg dan te vluchten in verdovende middelen.

Het gedwongen vertrek van buitenlandse christenen brengt de gelovigen in een nog lastiger parket. Buitenlandse christelijke werkers zijn in de loop der jaren het land uitgezet, waardoor de inheemse christenen steeds verder worden geïsoleerd. Contact met andere christenen is vrijwel onmogelijk.

  • Dank God dat Hij ook onder deze kleine bevolkingsgroep mensen tot Zich roept en Zijn Kerk bouwt.
  • Wilt u biddend naast de christenen op de Malediven staan? Bid dat ze stand houden in geloof en bid ook voor wijsheid voor christelijke werkers om contacten te leggen met de christenen om hen te kunnen trainen.
  • Bid ook voor contact tussen christenen, zodat ze worden opgebouwd in hun geloof en elkaar tot steun kunnen zijn.

Bron: Opendoors

Geen opmerkingen: