dinsdag 25 maart 2014

EXTRA Rusland: Bid om bescherming voor Mansoor

Mansoor* uit Rusland kwam pas geleden tot geloof in Jezus Christus. Voor zijn familie een grote schande, waar hij met zijn leven voor moet betalen.

Kort na Mansoor’s bekering, kwam zijn vader er achter dat zijn zoon christen was geworden. Hij riep de hele familie bijeen voor beraad. Mansoor’s familie staat in hoog aanzien en ziet Mansoor’s geloof in Christus als een grote schande op de familienaam die volgens hen alleen door Mansoor’s eigen bloed kan worden opgeheven.

Mansoor krijgt nog kort de tijd om zijn geloof op te geven. Doet hij dat niet, dan worden hem zijn kinderen afgenomen, wordt zijn vrouw teruggestuurd naar haar ouders en is hij ten dode opgeschreven.

• Bid om kracht en goddelijke wijsheid voor Mansoor om zijn geloof vast te houden. Bid ook om bescherming voor hem en zijn gezin.

• Bid voor Mansoor’s moeder en zijn oudere broer. Mansoor heeft hen het evangelie verteld en ook zij zijn tot bekering gekomen.

• Bid dat voor Mansoor’s familie hun familieband zwaarder telt dan hun schande. Bid om open harten, zodat ook zij bereid zijn de Here God te aanvaarden.

* Mansoor heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.

Bron: www.opendoors.nl

Geen opmerkingen: