donderdag 26 juni 2014

Noord-Afrika: Achmed werd verstoten door zijn familie

Hij is inmiddels getrouwd met een vrouw die christen is en kreeg zo een ‘nieuwe’ familie. Maar de pijn blijft omdat zijn eigen familie hem heeft verstoten. Achmed woont in een land in Noord-Afrika, waar hij opgroeide als toegewijd moslim maar nu door zijn familie wordt vervolgd omdat hij een volgeling van Jezus Christus is geworden.

Achmed hield zich strikt aan de islamitische gebedstijden en de vastenmaand ramadan. Het waren gewoonten die bij zijn geloof hoorden, Achmed deed eraan mee zonder er bij na te denken. Totdat er een nieuw echtpaar in zijn dorp kwam wonen. De man en de vrouw waren christen, en lieten door hun daden de liefde van Jezus zien, in plaats van corruptie. Hierdoor viel het echtpaar Achmed op.

Op een dag droomde hij dat de man van het echtpaar een bijbel bij zich had die hij tegen Achmeds borst drukte. “Het voelde alsof mijn hart werd gereinigd”, zegt Achmed. Toen hij de man niet veel later in het echt weer tegenkwam, durfde Achmed door te vragen en kreeg hij een bijbel.

Zes maanden lang leefde Achmed als geheime gelovige. Op een dag kwam Achmeds familie er toch achter dat hij christen was geworden. Achmed werd het huis uitgezet en kon geen kant op. Uiteindelijk vond hij onderdak en een tijdje later leerde hij zijn vrouw kennen. Ze kregen kinderen, maar ook die mogen hun grootouders en andere familieleden niet zien.

• Bid voor Achmed en zijn gezin, dat God hen de kracht en liefde geeft om zonder wrok naar Achmeds familie te kijken.
• Bid ook voor verzoening tussen Achmed en zijn familie. Bid dat zijn familie de liefde van de Here Jezus leert kennen.
• Bid voor geheime gelovigen in Noord-Afirka, die hun geloof met niemand kunnen delen. Bid dat ze door programma’s via radio, televisie en internet toch meer mogen leren over het christendom.

PS. Deze week bereiden wereldwijd ruim 1,6 miljard moslims zich voor op de vastenmaand Ramadan die zaterdag begint. Bid juist in deze periode 30 dagen voor de moslimwereld.

Bron: www.opendoors.nl

Geen opmerkingen: