woensdag 18 mei 2011

Egypte: Maher El-Gohary en dochter Dina gevlucht

"Het is een wonder van God.” Woorden die de 58-jarige Maher El-Gohary dankbaar uitspreekt nadat hij samen met zijn 17-jarige dochter Dina is gevlucht uit Egypte. Na tweeënhalf jaar onderduiken zijn Maher en Dina via de Syrische stad Damascus in Frankrijk aangekomen. Daar vragen ze asiel aan.
Maher voerde jarenlang een juridische strijd om de godsdienst in zijn paspoort aan te passen van moslim naar christen. Maar de Egyptische overheid werkte hier niet aan mee en nam zijn identiteitsbewijs zelfs af. Uit angst slachtoffer te worden van religieus geweld doken Maher en Dina onder. Tijdens een laatste rechtszaak in december gaf de rechter Maher en Dina  onverwacht hun paspoorten terug en kregen ze toestemming om te reizen. Dankzij deze documenten konden ze Egypte verlaten.

Hoewel Maher en Dina nu veilig in Frankrijk zijn, heerst er bij beiden nog steeds angst. “We zijn bang dat een moslimextremist ons alsnog vindt en ons iets aandoet”, zegt Maher. “We willen graag doorreizen naar Amerika. We hopen daar een nieuw leven op te bouwen.”
  • Dank God dat de vluchtpoging van Maher en Dina is geslaagd en dat ze veilig in Frankrijk zijn aangekomen.
  • Bid dat Maher en Dina een visum krijgen voor Amerika, om daar een nieuw leven op te  bouwen.
  • Bid ook dat Maher en Dina in staat zijn te verwerken en vergeven wat er in Egypte met hen is gebeurd.
  • Bid ook dat zij zich in Frankrijk veilig voelen en geen angst meer hebben voor geweld.
PS. Lees meer over Maher en Dina

3 opmerkingen:

Anoniem zei

" MET GODS ZEGEN " op naar amerika en door gebed van iedereen die jullie steunt zal het geschieden in " JEZUS NAAM " veel liefs raymon '' gebednodig.nl ''

Anoniem zei

´´Inshallah´´ Dat hun allebei een goede toekomst tegemoet komt en dat zij mogen genieten van het leven. Amin

Anoniem zei

Insha Allah wordt hun geduld beloond met een leven zonder angst. Heel simpel,ze hebben bij hun geboorte het recht gekregen van God om te Leven en om te Zijn. One heart.afz Dina