zondag 29 mei 2011

Irak: Afschrikwekkende moord op Ashur Yaqub

Een gruwelijk bericht uit Irak. De 29-jarige Ashur Issa Yaqub uit de Irakese stad Kirkuk is vermoord. Hij werd een aantal dagen eerder ontvoerd door Al Qaeda die een losprijs van 100.000 dollar eiste. Toen hij op maandag 16 mei dood werd teruggevonden, was hij zichtbaar ernstig gemarteld. Nu hij vermoord is, blijft zijn vrouw met drie jonge kinderen achter. 

Christenen in Irak leven in een complexe situatie. Sommige van hen zijn gevlucht naar het relatief veilige noorden. Maar in bepaalde delen van Irak zijn christenen zoals Ashur  vogelvrij. Elk moment kunnen zij worden aangevallen, gemarteld of vermoord. Extremisten weten waar christenen zijn en laten dat ook merken.

De afgelopen tijd was het volgens christenen in Kirkuk echter ‘kalm’ en leefden de christenen in betrekkelijke rust. De ontvoering en moord op Ashur veroorzaakten een grote schok in de gemeenschap.

Bid voor de vrouw en drie kinderen van Ashur die nu alleen achterblijven. Bid dat zij de kracht en troost van God ervaren.
Bid voor de christenen in de nabije omgeving van Ashur. Voor hen is deze brute moord een grote schok. Bid dat zij hun hoop stellen op de Here Jezus.
Bid voor de situatie van christenen in Irak. Veel van hen zijn gevlucht en proberen nu elders een nieuw bestaan op te bouwen. Bid dat zij weer hoop krijgen en een visie voor de toekomst.

Bron: www.opendoors.nl

Geen opmerkingen: