donderdag 14 oktober 2010

Somalië: Anab al acht maanden gevangen bij al-Shabaab

Open Doors Gebedsnieuws
Somalië:  Anab  al acht maanden gevangen bij al-Shabaab

Al acht maanden lang zitten de ouders van Anab Ghelle Hassan uit Somalië in angst om hun dochter. Het 15-jarig meisje werd ontvoerd door de extremistische islamitische organisatie al-Shabaab, omdat ze christen is. Anab werd meegenomen toen ze boodschappen voor haar moeder deed op de markt.

Vader Ghelle Hassan Aded maakt zich grote zorgen om zijn dochter. “Ik hoop dat we haar ooit nog terug zien. Nadat de rebellen haar meenamen, zijn wij ook gevlucht.” Het gezin woont nu op een geheime locatie. “We hopen en bidden dat ze ons niet vinden.”

Het is voor christenen in Somalië erg moeilijk om openlijk uit te komen voor hun geloof.  Regelmatig worden gelovigen ontvoerd en vermoord door al-Shabaab. Ook mogen christenen geen bijbels en andere christelijke boeken in huis hebben. 

  • Bid dat al-Shabaab Anab vrijlaat, zodat ze terug kan naar haar familie. Bid ook dat Anab de kracht krijgt om vol te houden, waar ze zich op dit moment ook bevindt.
  • Bid voor vader Ghelle Hassan Aded en de rest van het gezin. Bid dat ze kracht krijgen om door te gaan en bid dat al-Shabaab hen niet vindt.
  • Wilt u ook bidden voor de andere christenen in Somalië die erg onder druk staan? Bid dat God hen beschermt.

Geen opmerkingen: