donderdag 28 oktober 2010

Turkmenistan: vier jaar gevangenisstraf voor Ilmurad

Hij werd opgepakt en beschuldigd van grootschalige oplichting. Deze maand werd voorganger Ilmurad Nurliev uit Turkmenistan veroordeeld tot vier jaar dwangarbeid in een werkkamp.

Maya, zijn vrouw, maakt zich erg zorgen om haar echtgenoot. “Hij wordt vastgehouden in een overvolle, rokerige cel. Ook krijgt hij niet de medicijnen die hij nodig heeft voor zijn diabetes.” Volgens Maya heeft de aanklacht tegen haar man alles te maken met zijn geloof. Hij werd al vaker onder druk gezet door de Turkmeense overheid. Zo kreeg Ilmurad in 2008 nog een boete voor religieuze activiteiten. Ilmurad probeert namelijk al jaren voor zijn gemeente officieel toestemming te krijgen om samen te komen. Tot nu toe is die officiĆ«le toestemming er niet.

Tijdens de uitspraak van de rechter mocht Maya niet dicht bij haar man komen. “Ik mocht hem niet eens een kus geven.” Ilmurad krijgt nu tot 31 oktober de tijd om hoger beroep aan te tekenen. Als Ilmurad in hoger beroep niet wordt vrijgesproken, moet hij zijn straf uitzitten in een werkkamp.

Bid voor Ilmurad. Bid dat hij tijdens zijn gevangenschap omringd wordt door Gods liefde. 
Bid ook dat hij de medicijnen tegen diabetes wel krijgt.
Bid voor Maya nu zij vier jaar van haar man kan worden gescheiden. 
Bid om troost en bemoediging, dat zij weet dat God hen nabij is.
Wilt u ook bidden voor de gemeente van Ilmurad. Nu hij gevangen zit, zijn ook de kerkdiensten in de gemeente gestopt. Bid dat God de gemeenteleden de kracht en moed geeft om weer samen te komen. 
Ps. Open Doors is de Protestactie Geloven in Vrijheid gestart. Doe mee!

Geen opmerkingen: